Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie no chleb żytni jest ok. Dla przykładu ma on ig 40 a pieczywo białe (chleb zwykły) ma coś koło 90. }:-( (jeśli coś z biały pokręciłem to sorry ale nie pamiętam dokładnych wartości).:-)
Wszystko zależy od tego jaka aktywność w ciągu dnia. Obcinanie węglowodanów na redukcji jest trochę mitologizowane, bo nie to jest najważniejsze. Redukcja zależy od wielu czynników. A pieczywo powinniśmy ograniczać na pewno białe, bo nie zapychają i zmieniają pracę jelit. W posiłkach okołotreningowych źródłem węglowodanów powinny być kasze, ryż [...]
Witam! Treść tematu sprzeczna jest z treningiem który chcesz zastosować. Jeśli chcesz ochronić swoje mięsnie przed rozpadem (katabolizm), nie możesz trenować na czczo! Musisz wiedzieć, że podstawowym "paliwem" dla Twojego organizmu w czasie aerobów jest glikogen. Jak wstajesz, poziom Twojego glikogenu jest na niskim poziomie. Myślisz że [...]
Rozpisz dokładnie jak wyglądają obecnie spożywane przez Ciebie posiłki. Podaj również takie dane jak: - wiek - wzrost - poziom tkanki tłuszczowej Jak będziesz rozpisywał posiłki postaraj się uwzględnić następujące wytyczne: - godziny spożywanych posiłków - rodzaj produktu użytego ( np. płatki jakie to płatki owsiane, kukurydziane, czekoladowe itp. [...]
http://www.sfd.pl/Przemyślana_redukcja-t365757.html fast foodów, słodyczy, wywalamy cukier stołowy i ograniczamy do minimum pieczywo białe, a dajemy pieczywo razowe pełnoziarniste. Stestuj nowy spalacz
Placki 'ala tortille robione własnoręcznie. Jakoś nie przekonuje mnie skład kupnych co mają po 7-10gr fatu na 100gr produktu :-) Mięsko duszone z cebulką. Sos keto roleski bbq. Świeża papryczka + mix sałat. Najlepsze a zarazem najzdrowsze tortille które tak bardzo wszyscy kochamy %-) Są dwa powody dlaczego sam robię placki. Po pierwsze używam [...]
posłuże sie fragmentem publikacji: mgr. Magdaleny Makarewicz-Wujec i dr. n. med. Małgorzaty Kozłowskiej-Wojciechowskiej z Instytutu Żywności i Żywienia "Dieta w zespole jelita nadwrażliwego" W leczeniu dietetycznym zespołu jelita nadwrażliwego należy wziąć pod uwagę postać choroby. W przypadku występowania biegunek trzeba bowiem [...]
8:00 Owsianka 100g 366 kcal, 11.9 g białka, 7.2 g tłuszczu, 69.3 g węglowodanów chleb 50g 119 kcal, 3 g. białka, 1 g. tłuszczów, 27 g. węglowodanów. ser gouda 50g 158 kcal, 14 g. białka, 11 g. tłuszczów, 0 g. węglowodanów. warzywa 10:30 chleb 100g 223 kcal, 6 g. białka, 2 g. tłuszczów, 52 g. [...]
(po treningu jem od razu owoce(banany, pomarancze, daktyle), sok owocowy lub pieczywo białe z miodem) Ihmo od razu po treningu możesz wypić gainera, zjeść biały ryż, ew. dwa banany, a 30 min po tym posiłku pełnowartościowy posiłek składający się z białka i ww. Zmieniony przez - klima92 w dniu 2008-03-08 22:57:16
25.12.2009 Święta, jak co roku od paru lat – głównie przed komputerem, czyli jak u większości Polaków jak mniemam. No ale przynajmniej mam czas coś obejrzeć – skończyłem dziś „Alfabet Mafii” i wróciłem do „Pitbulla”, bardzo ciekawy serial, zazwyczaj nie oglądam polskich, poza [...]
Witam Szymon111 Rozpisz dokładnie jak wyglądają obecnie Twoje posiłki które spożywasz. Podaj również takie dane jak: - wiek - wzrost - poziom tkanki tłuszczowej Jak będziesz rozpisywał posiłki postaraj się uwzględnić następujące wytyczne: - godziny spożywanych posiłków - rodzaj produktu użytego ( np. płatki jakie to płatki owsiane, kukurydziane, [...]
Będę się cieszyć ale co zrobić żeby było ich mniej ;P Może coś z Atkinsa że wywalić białe: cukier, mąka, ryż i bezwzględnie się tego trzymać? Do tej pory jadłam wszystko tylko mniej oprócz cukru a pieczywo tylko ograniczałam. I zamiast kolacji np. tylko jogurt i jakiś owoc? Nie mam pomysłu nawet na swój jadłospis bo po wywaleniu chleba co zjem na [...]
CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU Błonnikiem (włóknikiem) pokarmowym (angielski fiber lub dietary fiber) nazywamy zespół substancji ścian komórkowych roślin nie trawionych i nie wchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym (celuloza, hemicelulozy, pektyny, gumy, śluzy) i [...]
Jeżeli możesz rozpisz obecnie spożywane przez Siebie posiłki z uwzględnieniem poniższych wytycznych: - godziny spożywanych posiłków - rodzaj produktu użytego ( np. płatki jakie to płatki owsiane, kukurydziane, czekoladowe itp. z resztą produktów robisz tak samo jeżeli piszesz pieczywo postaraj się chociaż napisać czy jest to ciemne pieczywo typu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mogę dodać kolejny link nie każde pieczywo ciemne jest zdrowe, ono jest takie jak białe ale producenci dodają barwnika by wyglądało na ciemne czyli w Twojej głowie już się zapala żarówka ciemne = zdrowe to je biorę. http://potreningu.pl/articles/3449/dlaczego-ciemne-pieczywo-nie-zawsze-zdrowsze-jest-od-bialego/page/1